VELDHOVEN – Rouwcentrum bij de Hoge Boght

Gepubliceerd op 18-02-2008 – 01:12
Laatst bijgewerkt 18-02-2008 – 01:12

Begraafplaats de Hoge Boght in Veldhoven krijgt in de nabije toekomst een rouwcentrum en mogelijk een crematorium en een columbarium (urnenwand). De gemeente zoekt een geschikte locatie.

Die ligt waarschijnlijk niet ver van het huidige kerkhof af. Rondom de in het groen gelegen begraafplaats is nog volop ruimte, aldus de gemeente.

Onder Veldhovenaren bestaat al langer behoefte aan een rouwplek, sinds de rouwkamers bij zorgcentrum Merefelt zijn gesloten. Vooral politieke partij GBV drong er recentelijk op aan bij het gemeentebestuur. De bouw van het rouwcentrum laat de gemeente over aan een ondernemer.

Veldhoven bereidt zich ook alvast voor op een mogelijk toekomstig tekort aan begraafplaatsen. Met het oog op de vergrijzing en de bevolkingsgroei, voorziet de gemeente problemen. Op het gemeentelijke kerkhof  Hoge Boght zijn 800 mensen begraven. In het buitengebied waar het kerkhof ligt, is nog plaats voor duizenden graven. De komende tijd bekijkt Veldhoven hoe en waar precies uitbreiding mogelijk is.

Veldhoven telt vijf kerkhoven. De gemeente heeft onlangs laten vaststellen wat de totale begraafplaatscapaciteit was. Dat moet leiden tot nieuw beleid zoals de uitbreiding van de Hoge Boght. Ook stelt het gemeentebestuur binnenkort voorschriften op voor zogeheten bermmonumenten. Op plaatsen langs wegen waar mensen in het verkeer zijn omgekomen, brengen nabestaanden steeds vaker een gedenkteken aan. Veldhoven wil duidelijke regels maken voor het plaatsen en onderhouden van deze monumentjes.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: