Gemeente Soest-Herinrichting van de begraafplaatsen

Gepubliceerd op 20-02-2008 – 17:15
Laatst bijgewerkt 20-02-2008 – 17:15

Herinrichtingswerkzaamheden op de begraafplaats aan de Veldweg in Soest

Met ingang van dit jaar gaat de gemeente beginnen met het uitvoeren van de visie op beheer en inrichting van de begraafplaatsen in Soest. Binnenkort al zal worden begonnen met het herbestraten van de klinkerpaden van de begraafplaats aan de Veldweg. Ook worden de paden voorzien van zwaardere betonbanden zodat ook zwaardere auto’s geen schade aanrichten aan de verharding.

De opslagplaats aan de achterzijde van de begraafplaats wordt anders ingericht. Hier komt een laadplatform en opstelplaatsen voor twee containers. Hiermee wordt afvoer van (tuin)afval vergemakkelijkt en ontstaat een verzorgder beeld. Tot slot wordt het toegangshek naar de begraafplaats vernieuwd.

Om voldoende werkruimte te verkrijgen, zal een deel van de (coniferen)beplanting naast het klinkerpad definitief worden verwijderd. De herbestratingswerkzaamheden starten in maart en zijn in mei afgerond. Eind februari wordt de benodigde beplanting verwijderd.

De visie op beheer en inrichting van de begraafplaatsen in Soest is in 2007 door het College vastgesteld. Deze visie is noodzakelijk om vooruit te kijken naar de capaciteitsbehoefte met betrekking tot begraven. De gemeente streeft ernaar om op de locatie aan de Veldweg ook in de komende jaren capaciteit te bieden voor begraven en voor het plaatsen van asbussen of uitstrooien van as. Hierbij wordt rekening gehouden met de steeds verdergaande verschuiving van begraven naar cremeren.

Om in de toekomst de juiste inrichting van de begraafplaats te kunnen bieden zijn aanpassingen nodig. Om die te kunnen realiseren moet echter ook rekening worden gehouden met de geldende grafrust. Het is dus noodzakelijk om ver vooruit te kijken en plannen te maken. De komende jaren zullen verschillende maatregelen uitgevoerd worden. Aan het eind van dit jaar en begin volgend jaar zullen onder andere veel coniferen worden verwijderd en wordt een aantal beplantingsvakken anders ingericht. In de loop van dit jaar zullen rechthebbenden hierover nader worden geïnformeerd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: