1e mobiele crematorium-aula in gebruik genomen

Gepubliceerd op 03-03-2008 – 03:24
Laatst bijgewerkt 03-03-2008 – 03:24

Verleden week opende het eerste tijdelijke rouwcentrum van Nederland zijn deuren in Rotterdam. De semipermanente accommodatie is ontwikkeld door het Limburgse bedrijf Neptunus
en wordt ingezet tijdens de verbouwing van het gemeentelijke crematorium Hofwijk . Alle dagelijkse activiteiten van het crematorium worden de komende 20 weken verplaatst naar het demontabele rouwcentrum. Het tijdelijke rouwcentrum is de meest geavanceerde in zijn soort en is dan ook bijna niet te onderscheiden van vaste rouwgelegenheden.

Het demontabele rouwcentrum (20 x 35 m) bevat net zoals het bestaande crematorium een aula en verschillende condoleanceruimtes. Door de inzet van de tijdelijke accommodatie kunnen de bedrijfsactiviteiten van het crematorium gewoon doorgaan, zonder dat de gasten iets merken van de renovatie. Het demontabele onderkomen is voorzien van alle mogelijke luxe zodat bezoekers niet door hebben dat ze in een tijdelijk gebouw zijn.

Neptunus directeur Dorrie Eilers: “De afwerking van het tijdelijke gebouw is zeer hoogwaardig, op die manier blijft de dienstverlening van het crematorium op het zelfde hoge niveau. Voorheen werden tijdelijke accommodaties vooral gebruikt als bedrijfsruimte. Maar sinds een aantal jaar is daar verandering in gekomen en worden semipermanente accommodaties ook gebruikt als winkel, restaurant of supermarkt en nu dus als rouwcentrum. Het is dan belangrijk dat klanten niet merken dat het om een tijdelijk gebouw gaat. We verwachten de komende jaren enkele tijdelijke rouwcentra in Europa te plaatsten.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: