18-03-08: Vicki Brownhuis lezing persoonlijke manier afscheid.

Gepubliceerd op 05-03-2008 – 03:26
Laatst bijgewerkt 05-03-2008 – 03:26

Op dinsdag 18 maart van 19.30 tot 21.30 uur organiseert het Vicki Brownhuis, inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten, een informatieve avond over de mogelijkheden om een afscheid op een persoonlijke manier vorm te geven. Deze avond wordt verzorgd door Lilian Arts. Het Vicki Brownhuis vindt u aan het Hinthamereinde 72-74 te ’s Hertogenbosch.

Gelukkig zijn er steeds meer mensen die de ziekte kanker overleven. Toch blijft het een triest feit, dat dat niet allen is gegeven. Als je te horen krijgt, dat genezen niet meer mogelijk is, komt er in eerste instantie een stortvloed van emoties los. Later wordt er over de meer praktische zaken nagedacht. Eén van die dingen waar je als patiënt, en als naaste omgeving mee te maken krijgt, is de uitvaart.

De praktijk laat zien dat tegenwoordig veel mensen nadenken over afscheid nemen en hun wensen voor een uitvaart, maar dit vaak niet op papier zetten, zoals dit op financieel gebied veel vaker wel gebeurt. Onderzoeken hebben uitgewezen dat een actieve betrokkenheid bij het afscheid en de uitvaart een positieve invloed heeft op het rouwproces van nabestaanden. Maar ook de betrokkene zelf kan hieruit energie putten en rust in zichzelf creëren.

Tijdens deze avond krijgt u onder meer informatie over afscheid nemen, de mogelijkheden voor invulling van een uitvaart en het gebruik van rituelen. Voorbeelden van kaarten, een herinneringsboek, literatuurlijsten en dergelijke, kunt u op de informatietafel inzien. Uiteraard is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Voor meer informatie kunt u bellen met 073 614 8550.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: