De Meern – Geharrewar over grafmonument

Gepubliceerd op 05-03-2008 – 03:40
Laatst bijgewerkt 05-03-2008 – 03:40

Bronvermelding

Het parochiebestuur van de rooms-katholieke begraafplaats in De Meern heeft maandag ( 03-03-2008) een grafmonument verwijderd en in beslag genomen, omdat het tien centimeter te breed en zes centimeter te hoog is.

Dit tot grote woede van nabestaande Dré Bonenkamp (42) uit De Meern. Hij plaatste het monument dinsdag eigenhandig terug.

afbeelding vergroten Dré Bonenkamp (r) plaatste dinsdag het grafmonument van zijn vriendin terug op haar graf. FOTO RUUD VOEST

De inbeslagname is het dieptepunt van een lang slepend conflict tussen het kerkbestuur en Bonenkamp. Sinds het grafmonument er staat -elf maanden na de dood van zijn geliefde in januari 2006- steggelt Bonenkamp met het bestuur over de grootte. De kerk eist dat het monument kleiner wordt gemaakt, omdat het niet voldoet aan standaardregels, maar Bonenkamp weigert. De eis is in zijn ogen inconsequent. Volgens hem zijn er veel meer grafmonumenten die te groot zijn. Bonenkamp vermoedt dat de vleermuis op het monument het hete hangijzer is. Die zou godlasterend zijn, maar de kerk ontkent dat.

Bonenkamp kon het grafmonument alleen terug krijgen als hij beloofde het kleiner te maken. De kerk bracht het zo lang onder bij een steenhouwer in de Utrechtse wijk Overvecht. Bonenkamp startte daarop dinsdag eigenhandig een zoektocht, vond zijn grafmonument en plaatste het met hulp van zijn eigen steenhouwer terug.

Het kerkbestuur is volgens vice-voorzitter Schevers niet van plan het monument opnieuw te verwijderen. Zie ook dit bericht .

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: