29-03-08: Opendag Aula Nijenhof Oudwoude

Gepubliceerd op 11-03-2008 – 01:05
Laatst bijgewerkt 11-03-2008 – 01:05

OUDWOUDE – Het bestuur van de Uitvaartvereniging “De Laatste Eer” te Oudwoude nodigt u uit voor het bezichtigen van Aula “Nijenhof op Nijenhof 2 te Oudwoude. De opendag zal worden gehouden op zaterdag 29 maart 2008 van 10.00 uur tot 14.30 uur.

Op 1 juni 2005 leverde de Uitvaartvereniging “De Eendracht” uit Kollum de sleutels van de aula in bij de eigenaar van de aula. Zij zagen niet langer de mogelijkheid om de aula rendabel te houden, er waren te weinig uitvaarten. De gemeente Kollumerland c.a. heeft na 1 juni 2005 geprobeerd om een nieuwe beheerder/bedrijf te vinden voor het behoudt van de aula. Dit slaagde niet en hierdoor werd de aula met sluiting bedreigd.

Dorpsbelangen Oudwoude kreeg een signaal dat de aula met sluiting werd bedreigd en ging een gesprek aan met de gemeente. Na dit gesprek met de gemeente, wat niet negatief was, schakelde Dorpsbelangen Oudwoude de Uitvaartvereniging “De Laatste Eer” in om kontact te zoeken met de gemeente. Diverse voorstellen werden aangedragen door de uitvaartvereniging wat uiteindelijk resulteerde in een aantal opdrachten aan plaatselijke bedrijven.

Na de grondige renovatie zijn de volgende verbeteringen aangebracht:

• Er is een sleutelsysteem aangebracht zodat de nabestaanden ten aller tijde de overledene kunnen bezoeken, zonder dat hiervoor een afspraak behoeft te worden gemaakt.
• De verlichting van de Foarwei tot de aula brandt tot avonds elf uur.
• Daarnaast werd de aula van binnen en buiten geheel geschilderd.

In de bijeenkomst ruimte van de aula kunnen kerkdiensten en korte bijeenkomsten worden gehouden tot ongeveer 75 personen. Vrijwilligers van de Uitvaartvereniging “De Laatste Eer” kunnen na de uitvaart koffie en thee voor u verzorgen in de bijeenkomst ruimte.

De aula heeft een speciale aflegruimte welke geschikt is voor het afleggen wanneer dit thuis niet kan gebeuren. Ook zijn er 2 koelruimtes aanwezig waar totaal 6 personen kunnen worden opgebaard.

Tijdens de opendag zullen er verschillende instanties aanwezig zijn om u van allerlei zaken op de hoogte te stellen. Wij hopen u ook op zaterdag 29 maart 2008 te mogen ontmoeten op onze opendag.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: