TERNEUZEN – Beperkingen crematorium aangepakt

Gepubliceerd op 14-03-2008 – 12:00
Laatst bijgewerkt 15-03-2008 – 15:49

Grotere ruimte voor ontvangst en dubbele parkeerruimte.

Het crematorium aan de Bellamystraat in Terneuzen wordt van binnen ingrijpend verbouwd. Daarnaast wordt de parkeerruimte bijna verdubbeld. De raad van commissarissen van Monuta in Apeldoorn, de eigenaar van het crematorium, heeft daarvoor het licht op groen gezet. De directie van Monuta heeft dat laten weten aan wethouder Jaap Bos van Terneuzen.

De plannen voorzien onder andere in een extra koffiekamer en betere looproutes. Door te werken met flexibele wanden, kan de grootte van de ontvangstruimte worden aangepast aan de behoefte. “Monuta laat nu een nieuwe bouwtekening maken”, zegt Bos. “Dan volgt overleg met de gemeente om een en ander op de rails te zetten.”

De ontmoetingsruimte bij het crematorium voldoet allang niet meer aan de eisen en is veel te klein. Bij een begrafenis of crematie moeten mensen vaak buiten staan, omdat de ontvangstruimte te klein is.

Vier jaar geleden werden de problemen al aangekaart door raadslid Giel van Boom (TOP Gemeentebelangen), die de zaak daarna nog herhaaldelijk onder de aandacht bracht. “Ik ben blij dat er nu, na meer dan vier jaar, eindelijk schot in komt”, zegt Van Boom.

Naast de interne verbouwing wordt de parkeerruimte bij het crematorium ongeveer verdubbeld. “Dat is ook een noodzaak”, zegt wethouder Bos, “want het blijkt dat het aantal parkeerplaatsen nu aan de krappe kant is.” Eigenlijk fungeert het parkeerterrein bij het winkelcentrum Zuidpolder als een soort overloopterrein voor bezoekers van het crematorium. In de praktijk vinden veel mensen dat echter te ver lopen en worden auto’s eerst in de omliggende woonstraten geparkeerd, tot die vol staan.

Bos is blij dat Monuta het besluit heeft genomen om het crematorium aan te passen. “De afgelopen twee jaar dat ik hier als wethouder zit, hebben we vanuit de gemeente de kwestie regelmatig aangekaart. Het heeft lang geduurd, maar, wij kunnen als gemeente een particulier bedrijf uiteraard niet forceren om iets te doen.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: